Robotika za djecu

Edukido ponuda

U programu Edukido djeca imaju priliku koristiti robote koji se mogu programirati. Robotika i programiranje pomažu u učenju i razvijanju kreativnosti, logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema. Provjerite na što ćemo se fokusirati u svakoj grupi te rezervirajte termin za besplatni ogledni sat.

Redovna nastava za djecu od 5 do 7 godina

Djeca koja kreću u školu suočavaju se s novim izazovima. Zabavu polako zamjenjuje učenje. Kreću prvi testovi koji često ne odražavaju stvarnu sposobnost djece. 

U programu Edukido učenje postaje fascinantna avantura, što ih dodatno motivira. Djeca rješavaju praktične zadatke i uče praktične vještine. 

I sve to uz najbolji uvjet za učenje – uz zabavu!

Kako učimo igrajući se LEGO® kockama?

LEGO® kocke uvode male istraživače u svijet tehnologije i prirode. Pomoću njih djeca uče osnove konstrukcije i rada motora, prirodne zakone, matematička pravila i povijest, ali i istražuju tajne Svemira, arhitekturu i umjetnost. Cilj nam je znanje prenijeti kroz praksu i iskustvo. Sve to stvara čvrste temelje za daljnje stjecanje naprednijih znanja.

Jeste li zainteresirani za ovakav oblik nastave? Upišite svoje dijete u Edukido!

Redovna nastava za djecu stariju od 7 godina

Djeci starijoj od 7 godina treba malo drugačiji pristup od njihovih mlađih kolega. Edukativna nastava za učenike od 7 do 12 godina je fokusirana na stjecanje znanja iz područja kao što su: priroda, fizika, geografija, mehanika, građevinarstvo, sport, povijest i hrvatski jezik. Tijekom nastave otkrivamo kako su tehničke i humanističke znanosti međusobno povezane i da između njih nema jasnih granica.

Na nastavi „oživljavamo“ modele izrađene od LEGO® kocka dodajući im motore i senzore. Djecu uvijek potičemo na postavljanje pitanja, a odgovore tražimo praksom i eksperimentima.  To je najbolji način na koji mogu bolje razumjeti svijet.

Upišite svoje dijete u naš program i uvjerite se sami.

Tijekom svakog sata djeca stječu nove vještine koje im koriste u budućnosti

Zahvaljujući tome njihova motivacija neprestano raste. Kao gruda snijega koja se kotrlja s vrha planine – čak i najmanje iskustvo može postati temelj za buđenje ogromnog potencijala i stjecanje novih vještina – ne samo tijekom Edukido nastave, već i u svakodnevnom životu.

Prvo, poticaj

Dječje aktivnosti započinju poticajem (npr. filmom) koji im usmjerava pozornost na zadanu temu (npr. Život polarnog medvjeda, rad bagera …). Instruktor priča priču o određenoj temi fokusirajući pozornost mladih sudionika.

Vrijeme za pitanja i zaključke

Nakon uvoda u temu instruktor postavlja pitanja. Djeca samostalno (uz podršku instruktora) traže odgovore kroz razmišljanje i eksperimente. Izuzetno je važno da znaju kako ne postoji jedinstveni način dolaska do odgovora i zaključaka! Djeca uče da različiti putevi mogu dovesti do istog rezultata te tako stječu sposobnost efikasnijeg rješavanja složenih problema.

Stvaranje vlastitih svjetova

Tijekom sata djeca pred sobom imaju zadanu temu, problem koji treba riješiti i LEGO® kocke. Nemaju upute i ne dobivaju modele za rješavanje problema. Zašto? Zato što potičemo neovisnost i pružamo im idealne uvjete za kreativno i logičko razmišljanje i djelovanje. Djeci dopuštamo da sami dođu do zaključaka i nauče razmišljati analitički.

Uvid, interpretacija i prezentacija postignuća

Nakon faze izgradnje i učenja, vrijeme je za zajednička zapažanja i razmišljanja. Nakon nastave, djeca mogu prezentirati rezultate svog rada roditeljima. To je izrazito važno zbog jačanja motivacije najmlađih i produbljivanje obiteljskog odnosa.

Igra s legićima u kombinaciji s dječjom znatiželjom dovodi do eksplozije kreativnosti i brzih razvoja talenata.

Želimo da vaše dijete nauči samostalno razmišljati, da vježba motoriku, razvija maštu i vještinu rješavanja problema.

Zatražite besplatni ogledni sat

Igra je najbolji poticaj za učenje!

Razvijamo razmišljanje izvan okvira!

Kreativnost i logika idu ruku pod ruku

Nastava u stalnim skupinama do 10 osoba, usklađena prema dobi djece