Kako izgleda tjedan u Edu-fun ljetnom kampu?

Aug 8, 2022 | 0 comments

EDU-FUN kamp je višednevni spoj aktivnosti za djecu od 4 do 12 godina koji se održava pod ljetnim praznicima. Postoji više termina, a djeca su raspoređena u skupine po dobi. Aktivnosti se odvijaju u našem centru kao i izvan njega, a svaki dan je drugačiji. Uključen je ručak i briga o djeci od 9 do 15 h, a nakon završetka kampa, klinci postaju bogatiji za razna iskustva i znanja, što potvrđuje i diploma – potvrda o sudjelovanju.
Što radimo na kampu?


Ponedjeljak – ima li ljepšeg nego tjedan započeti upoznavanjem s glazbom? Istraživanja su pokazala da sudjelovanje u stvaranju glazbe poboljšava komunikacijske vještine, vizualnu i auditivnu percepciju, motoričke vještine i kognitivne procese. Djeci objašnjavamo notni sustav pomoću jednostavnih, njima lako razumljivih tehnika, na primjerima. Aktivnosti su vezane uz razvoj ritma i intonacije uz osnove sviranja klavira. Uz to, klinci će moći uživati u raznim igrama vezanim uz sviranje i pjevanje. Nakon pauze za ručak, slijedi još zabave – Edukido radionica na temu Minecrafta. Tijekom sata djeca pred sobom imaju zadanu temu (Minecraft), problem koji treba riješiti i Lego kocke. Potičemo djecu na samostalno razmišljanje, vježbanje motorike i razvijanje mašte i vještinu rješavanja problema. Nakon završetka, djeca s instruktorima prolaze kroz zajednička zapažanja.

Utorak – odlazak u obližnji OPG Svijet prirode u kojem će djeca moći istraživati prostrano imanje na kojem se nalaze razne domaće životinje. Klinci će moći nahraniti kuniće, kokoši, magarce, konje, ovce, svinje, krave i patke. Vlasnici OPG-a će nas upoznati sa svakom vrstom, objasniti njezin način života i istaknuti zanimljivosti. U prirodi su planirane razne aktivne igre. Djecu očekuje i ručak, a nakon aktivnog dana u prirodi, u školi će odmoriti uz kokice i gledanje filma po izboru grupe.

Srijeda – treći dan kampa je rezerviran za bazene, zagrijavanje i vježbanje u vodi, vježbe plivanja u bazenu, održat će se utrke po grupama, plivanje uz razne zadatke i pomagala uz prisustvo certificiranog trenera plivanja. Aktivnosti su prilagođene plivačima i neplivačima, a djeca će osim raznih slobodnih aktivnosti zaigrati i vaterpolo. Grupe igre. Sve pod vodstvom certificiranih trenera plivanja.

Četvrtak – dan provodimo u Tehnološkom parku Varaždin. Prva točka na raspredu je sport – Minis tenis u njihovoj dvorani s trenericom. Djeca će učiti osnove igranja tenisa, vježbe uz igru, i sudjelovati u raznim natjecateljskim igrama u timovima, a sigurno smo da će ih oduševiti i vježbanje u maloj dječjoj teretani. Nakon ukusnog ručka krećemo na drugi dio zabave – posjet Makerspace studiju. Upoznajemo 3D tehnologiju, odnosno printer. Promatramo lasersko rezanje drva za projektić koji će djeca sama sastaviti – kućicu za ptice koju mogu ponijeti sa sobom kući.

Petak
Zadnji dan provodimo na radionicama, novim načinom kreativnog izvođenja nastave. Tijekom radionica koristimo LEGO® kocke, prostirke i drugi potreban pribor. Teme radionica su povezane s trenutnim lekcijama koje djeca uče u vrtiću ili školi, a na ovom kampu ćemo se baviti srednjovjekovnim dvorcem. Instruktor postavlja pitanja, a djeca samostalno (uz podršku instruktora) traže odgovore kroz razmišljanje. Nakon ručka slijedi radionica iz robotike na kojoj ćemo izrađivati Sovicu Pametnicu: piljenje i obrada drva, modeliranje, bojanje, spajanje i lijepljenje i postavljanje mehanizma. Svoja remek djela mogu i danas ponijeti kući.