Pokrenite posao u edukaciji

Povrat ulaganja nakon 6-12 mjeseci

Cijena franšize ovisno o veličini grada/županije

Dokazan i učinkovit poslovni model

Preko 50 poslovnica diljem Poljske, ali i drugih zemalja

Atraktivan proizvod na tržištu izvannastavnih aktivnosti

izvorna metodologija rada s djecom od 3 do 12 godina

Edukido edukativna franšiza – na čemu zarađujete?

 1. Redovna nastava u Edukido centru
 2. Radionice u vrtićima i školama
 3. Jednokratne radionice prilagođene školskim predmetima
 4. Rođendanske zabave
 5. Dnevni kampovi
 6. Radionice u ljetnim kampovima na otvorenom
 7. “Team building”

Objasnite djeci svijet putem Edukida!

Tijekom radionica djeca otkrivaju svijet kroz igru LEGO® kockama

Edukido program sadrži:

Redovna nastava

Nastava jednom tjedno po 60 minuta u stalnim skupinama (4-10 djece u dobi od 3 do 12 godina), tijekom koje slijedimo tematske scenarije. Edukido nastava je vrijeme za veliku zabavu, ali i … otkrivanje novih stvari o sebi i svijetu, logika i kreativno razmišljanje, zajedničko rješavanje problema, osnove tehnologije.

Rođendani

Edukido rođendan je avantura u svijetu LEGO® heroja, koje voli svako dijete. Organiziramo tematske rođendane za 10 do 20 osoba: City, Ninja, Ratovi zvijezda, Vitezovi, Prijatelji, Park dinosaura, Čarobnjaci, Superjunaci.

Dnevni kampovi

Dnevni kampovi s kockama velika su avantura za djecu! Bogat program uključuje mnogo igre s LEGO® kockama. Ovaj oblik provođenja slobodnog vremena postaje sve popularniji među zauzetim roditeljima koji svojoj djeci žele pružiti atraktivnu zabavu. Znatiželjna djeca vole dnevne kampove.

Radionice u školama

Jednokratne tematske radionice prilagođene školskim predmetima i nastavnim programima. Učenici u dobi od 6 do 12 godina uče o temama iz: povijest, geografije, biologije, književnosti. Naše najbolje radionice su: U srednjovjekovnom dvorcu, Gravitacija, Snaga vjetra.

Robotika i programiranje

Stariji učenici trebaju drugu vrstu aktivnosti. Robotika, za učenike u dobi od 7 do 12 godina, tečajevi su tijekom kojih zajedno oživljavamo naše modele povezujući motore, senzore, kontrolere i drugu dodatnu opremu. Neke od tema koje se obrađuju na nastavi robotike su: spirograf, pokretni most, Mars Rover, vrtuljak, hodajući robot.

Edukativna franšiza

Edukido je program aktivnosti koji pomaže djeci od 3 do 12 godina da otkriju svijet kroz LEGO® kocke! Iskustvo u ovom sektoru pomoglo nam je da osmislimo sustav koji bismo i sami željeli imati. Nudimo poslovni model dobro prilagođen tržištu, sa specifičnim izgledima za zaradu te s nizom pogodnosti točno onakvim kakve korisnik franšize očekuje.

Edukativna franšiza – Vaš novi posao?

Želite li se nakon porodiljnog dopusta vratiti na tržište rada? Dosadno vam je u poduzeću u kojem radite? Razmišljate li o otvaranju drugog posla? Ili možda samo vjerujete da ima smisla podržati roditelje u brizi o razvoju njihove djece? Poslovanje s Edukidom može biti dobra ideja za vas.

Ne morate biti iskusan poduzetnik da biste pokrenuli vlastiti posao. Važno je da želite voditi profitabilno poduzeće i razumijete značenje pojmova kao što su: otvorenost prema tuđim idejama, predanost i dosljednost u poslu.

Uz praktičan rad želimo oblikovati znatiželju o svijetu i sposobnost apstraktnog razmišljanja.

Piotr Szczepkowski, suosnivač Edukida

Edukativna franšiza – posao s misijom

Naš cilj je oblikovati interes za svijet i istraživački stav prema njemu.

Želimo razbiti postojeću barijeru između humanističkih i tehničkih znanosti te ju zamijeniti razmišljanjem i znatiželjom. Želimo da djeca razvijaju svoju maštu i sposobnost za rješavanje problema u programu koji ne nameće predloške. Želimo potaknuti znatiželju o svijetu i sposobnost apstraktnog razmišljanja. Kroz igru želimo iskoristiti sinergiju kreativnosti i logike.

Edukido franšiza – po čemu se razlikujemo?

 • inovativni proizvodi, npr. radionice iz školskih predmeta temeljene na LEGO® kockama
 • preko 200 kreiranih scenarija
 • 4 vrste tečajeva koji primatelju franšize omogućuju zaradu tijekom cijelog tjedna (od jutra do večeri i od ponedjeljka do nedjelje)
 • oko 1000 stranica operativnog priručnika (zajedno s popratnim dokumentima)
 • više od 25 godina iskustva u sektoru obrazovnih izvanškolskih aktivnosti   
 • 2 vlastite podružnice i preko 50 podružnica franšize na poljskom tržištu (podaci za proljeće 2020.)
 • fiksna naknada za franšizu, niža u početnoj fazi razvoja poslovanja

Edukido franšiza – pitanja i odgovori

Edukido franšiza

JE LI POTREBNO IMATI VLASTITI PROSTOR ZA VOĐENJE EDUKIDO PODRUŽNICE?

Ne. Ne trebate vlastitI prostor za vođenje Edukido podružnice. Ovo je, naravno, zanimljiva opcija, ali brže je i lakše započeti s izvođenjem Edukido nastave na mjestima poput vrtića, škola, knjižnica ili drugih lokacija.

U KOLIKO VELIKIM MJESTIMA JE MOGUĆE VODITI EDUKIDO PODRUŽNICU?

Preporučujemo da otvorite Edukido podružnice u gradovima s više od 20.000 stanovnika. Optimalna veličina grada je 60-100 tisuća stanovnika. Postoji i mogućnost proširenja područja djelovanja nakon nekog vremena – sadašnji korisnici franšize Edukido spremni su to iskoristiti.

NAKON KOLIKO VREMENA SE MOŽE OČEKIVATI POVRAT INVESTICIJE?

To najčešće traje od 6 do 12 mjeseci. Na to puno utječe uključenost korisnika franšize u početnom razdoblju rada podružnice Edukido.

KAKO IZGLEDA EDUKACIJA ZA PRIMATELJA FRANŠIZE?

Osnovna edukacija je obavezna. Ukupno traje 5 dana i uključuje sljedeće module: marketing, prodaju, korisničku podršku, upravljanje ljudima, upravljanje odjelima i Edukido sate. 

KAKVO OBRAZOVANJE TREBA IMATI EDUKIDO INSTRUKTOR?

Instruktor treba imati minimalno srednjoškolsko obrazovanje. Ne postoji potreba za specifičnim područjem studiranja. Instruktor treba biti odgovoran i kreativan. Dobra organizacija rada također je važna. Međutim, trebao bi imati veliko opće znanje o svijetu te voljeti djecu i rad s njima. Kako bi pomogao u odabiru pravog kandidata Edukido, Hrvatska pruža paket za zapošljavanje koji između ostalog uključuje: profil idealnog instruktora, opis tijeka razgovora za zapošljavanje ili zadatke koje će instruktor obaviti tijekom intervjua.

U ŠTO MORATE PRVO INVESTIRATI DA POKRENETE EDUKIDO POSLOVANJE?

Primatelj franšize jednokratno plaća: licencu, komplete kockica, pribor za izvođenje nastave i marketinški materijal. Osim toga, mora pokrenuti posao i, naravno, uložiti svoje vrijeme. Uz to, postoje i standardni troškovi poslovanja (računovodstvene usluge, telefon i prijenosno računalo, troškovi goriva itd.).

JE LI POČETNA NAKNADA JEDNOKRATNA I JE LI MOGUĆA PLATITI NA RATE?

Početna uplata je jednokratna i, u opravdanim slučajevima, moguće ju je podijeliti u rate.

MORAM LI SAM KUPITI KOCKE?

Osnovni paket se kupuje od davatelja franšize. Sastoji se od preko 12 tisuća kocka, koje su podijeljene u odgovarajuće grupe i koje se koriste za provedbu različitih scenarija. U osnovi, kocke možete kupiti i sami, ali iskustvo pokazuje da je brže, jeftinije i mnogo učinkovitije kad se time bavi davatelj franšize.

MORA LI PRIMATELJ FRANŠIZE SAM PROVODITI NASTAVU?

Ne, primatelj franšize može odmah zaposliti instruktore. Međutim, svaki primatelj franšize mora proći tečaj za instruktora. To ima veliki utjecaj na kvalitetu upravljanja timom instruktora i cijelim odjelom.

ŠTO IMA NAJVEĆI UTJECAJ NA POSTIZANJE USPJEHA U EDUKIDU?

Potrebna je velika osobna predanost korisnika franšize – barem u prvoj godini suradnje. Drugi važan element su ljudi s kojima ćete surađivati, tj. instruktori i koordinatori (u većim odjelima). Njihov odabir, obuka i usmjeravanje temelj su dobre usluge korisnicima, Ali najvažnije je provoditi nastavu i cijele podružnice u skladu sa standardima naše tvrtke – ovaj element ima najveći utjecaj na uspjeh poslovanja Edukida.

Edukido je provjerena poslovna ideja

Edukido je dobro sastavljen poslovni model, dosljedno razvijen, koji odgovara potrebama tržišta. Edukido podružnice možete pronaći u preko 50 gradova diljem Poljske i Europe!

Područje Edukido licence

Vlasnik franšize dobit će ekskluzivnost za oznaku Edukido u cijeloj zemlji. Dopuštamo postojanje 2-3 ovlaštena korisnika u zemljama s preko 20 milijuna stanovnika.

Jedan davatelj franšize kupuje licencu od Glavnog franšizera za područje od 20 do 140 tisuća stanovnika. Velike gradove dijelimo na okruge. Moguća su i veća područja licenciranja, ali naše iskustvo pokazuje da je posao ove vrste najučinkovitiji na području do 100 tisuća stanovnika. Barem na samom početku.

Franšiza je sigurnija

Kako pokazuje istraživanje, u privatnom poslovanju samo 62% pojedinačnih tvrtki nastavlja s radom nakon prve godine, dok je u slučaju franšiznih tvrtki to čak 97%. Nakon deset godina samo 18% pojedinačnih tvrtki ostaje na tržištu, dok čak 72% korisnika franšize još uvijek posluje.

Edukido franšiza – saznajte o mišljenjima korisnika franšize

NISAM MORALA POČETI S VLASTITIM PROSTOROM

“Ranije, kada sam nekoliko godina vodila svoju trgovinu, nisam dosegla ono što sam dobila na početku rada s Edukido franšizom. U Edukidu nisam morala početi s vlastitim prostorom. Ne morate odmah zaposliti zaposlenike, iako sam to učinila i zadovoljna sam s tim. Osim toga, kupite kocke, pribor za nastavu i gotov marketinški materijal. Dobivate pristup scenarijima za izvođenje nastave, sustavima poslovne podrške te drugim mapama i datotekama sa znanjem. Svemu prethodi petodnevni tečaj.Odmah nakon toga možete početi s radom. Cjelokupni troškovi pokretanja ovog posla iznose 35.000 kn bruto. Najbolje je to što sam navedeni iznos uspjela ispregovarati plaćanjem na rate.

U usporedbi s drugim tvrtkama, ili barem onima koje su mene zanimale, to je doista mali iznos.Ova industrija i rad s djecom su zaista zahvalni. Osjećam se kao da zarađujem novac, ali težim i višem cilju. Možda zvuči uzvišeno, ali stvarno je tako. Veliko zadovoljstvo poslom i konkretna zarada. Edukido su sjajni ljudi, sjajna atmosfera…

Što biste više mogli poželjeti?”

Karolina Kulesza  – upraviteljica podružnice Gdynia

FRANŠIZIRANJE UZ NORMALAN, LJUDSKI PRISTUP

“Samo ću istaknuti ono što cijenim kod Edukida:

stalan kontakt, brze povratne informacije, uključujući savjete i preporučenu praksu (za koju često pitam), redoviti rad na poboljšanju kvaliteta usluga (onih koje kasnije pružam klijentu), suradnja cijelog sustava – trik je u izgradnji tima korisnika franšize gdje možemo međusobno razmjenjivati ​​iskustva, slobodno se međusobno kontaktirati i tražiti savjet, a postoji i vrlo dobra komunikacija između korisnika franšize i sjedišta (na temelju ugovora o franšizi, naravno, ali i s velikom dozom uobičajenog ljudskog pristupa), pristup marketinškim materijalima, trening.”

Lidia Bajor – Upravitelj regije Wyszków

S KIME BISMO ŽELJELI RADITI?

Savršen kandidat za stjecanje prava prava na Edukido ima iskustvo u prodaji i marketingu, menadžerske i komunikacijske sposobnosti, a također je u mogućnosti podijeliti svoje znanje i raditi u raširenoj strukturi.

On/ona razumije značenje pojmova kao što su: otvorenost za tuđe ideje, uključenost, posljedice u poslovnom svijetu. On/ona bi želio postići viši cilj, ali i zaraditi u isto vrijeme. Kontinuiranost i upornost su neophodni za izgradnju dugoročnog poslovanja.

Iskustvo u franšiznom i obrazovnom sektoru je prednost, a dodatna prednost je dobro poznavanje lokalnog tržišta i engleskog jezika. Također tražimo primatelje franšize koji imaju potencijal postati Glavni vlasnici franšize u budućnosti.

ZAŠTO ODABRATI EDUKIDO?

Bogato iskustvo kao korisnika licenci u ovom sektoru omogućilo nam je da osmislimo i ponudimo sustav o kojem smo sanjali: dobro je prilagođen tržištu, s opipljivom perspektivom dobiti, s točnim i velikim rasponom usluga od strane davatelja franšize kako se od njega i očekuje.

Ako ste spremni započeti zadovoljavajuću obrazovnu aktivnost primiti ćete od nas sustav stručne podrške za vaše poslovanje u svakoj fazi naše suradnje.

Željeli bismo da Edukido franšiza konstantno pruža visokokvalitetno znanje tijekom cijelog trajanja ugovora o franšizi.

Znate li da iz 6 LEGO® blokova možete sagraditi najmanje 27 različitih pataka?

Kontaktirajte nas i naučit ćemo vas kako na tome zaraditi.

7 + 1 =